fredag 10 februari 2012

Läxor till vecka 7

Vi går igenom läxorna tillsammans på samlingen på måndag.

Engelskaläxa: meddelas på måndag, till måndag för
Iqbal och Gandhi och till tisdag för Rosa Parks


Matematikläxa: Antingen får du arbeta ikapp i matteboken, eller så får du arbetsblad att göra. Läxan meddelas och delas ut på måndag och lämnas in senast på fredag.


So - Historieläxa Från vecka 7 - 9 (och framåt):

Du ska, tillsammans med kamrat/kamrater enligt gruppindelning, ta reda på så mycket som möjligt om följande regent (se nedan). Under våren ska vi arbeta med samt repetera Medeltiden och kommer då att möta följande regenter. När vi kommer till den regent som du och dina kamrater har blivit tilldelade skall ni få redovisa era kunskaper muntligt inför klassen.

Ni väljer själva i vilket form ni vill redovisa det muntligen, exempelvis med hjälp av stödord/bilder/power point /datorn/bildspel/collage och så vidare. Kom överens om ett sätt som passar er!

No-Biologiläxa: Stencil: Du ska känna igen och namnge de tre lederna: kulleder, vridleder och gångjärnsleder samt kunna peka ut och namnge så många som möjligt av följande muskler: ansiktsmuskler, biceps, bukmuskler, lårmuskel, underbensmuskler och senor. Läxa från måndag vecka 7 till måndag vecka 9 då det är läxförhör.


I vår kommer vi att ha IT-läxa varannan vecka och ordläxa varannan vecka. Läxan är från måndag till fredag. Ni är välkomna att vara med på datastugan 14.15-15 på onsdagar och göra läxan där om ni vill.


IT-läxa: Till fredag. Läs mer om läxan här!
Ps! Ordkorten för vecka 6 ligger på V5:ors ord - ni som vill kan börja öva redan nu (ordläxan är varannan vecka)


Läsning: Minst 15 minuter hemma minst tre gånger i veckan.


Omprov SO-läxa: Sofia meddelar datum till de som ska ha omprov.


Några av er har en IUP-läxa (en läxa kopplad till det IUP-mål man satte upp på utvecklingssamtalet). IUP-läxan ska lämnas in senast onsdag!


Har du frågor på någon läxa? Skriv din fråga i en kommentar så svarar vi (förutsatt att du inte frågar om läxan i sista minuten!).

2 kommentarer:

  1. elisabet jag tror du måste ändra engelska läxan för att iqbal har på måndagar och rosa parks har på tisdagar

    SvaraRadera